fredag 4 maj 2018

Inte kissa mer än två gånger på ett dygn, eller att ta på sig skorna på fel fot för att efterlikna Jesu lidande.

Det är bara att inse att jag nog aldrig skulle klara provet för självspäkning.

Man kan fråga sig hur man kommit fram till att just det här skulle ingå.

Själv brukar jag säga att jag nog lider av lindrig prostataförstoring i alla fall så stämmer jag helt överens med den här enfaldiga reklamen om prostataförstoring och något universalpreparat som man tyckte att folk skulle stoppa i sig.

Men Herr H var rätt övertygad om att det var tur att jag inte på allvar ägnade mig åt att ställa egendiagnoser med inköp av preparat till följd av det, eftersom han påstod att jag var urkass på det.

Det där med skorna på fel fot, var en intressant teori därför att det skulle betyda att alla småbarn i så fall efterliknar Jesu lidande upp till en viss ålder. 


3 åringen åkte häromdagen med sin farfar bort till Ica för att handla glass, skorna på fel fot. Hon såg för hejjig ut när hon passerade ytterdörren inklädd balleringakjol och rosa dojor med skorna på fel fot. 

Jag hade dessförinnan försökt att övertyga henne om en rätt bra stund över att det nog var bäst att sätta på skorna på rätt fot, i annat fall skulle nog fötterna hinna bli rätt ledsna innan de var hemma igen. Men hon hävdade med bestämdhet att hennes mamma hade sagt att skorna skulle vara på fel fot. 

När jag sa att jag skulle nog prata med hennes mamma om varför hon tycker att 3 åringen skall ha skorna på fel fot, då ställde hon sig med händerna i sidan och blängde ilsket på mig och sa att jag inte fick prata med hennes mamma om det. 

- Okey då, sa jag och flinade, då gör jag väl inte det.

Sicken förhärdad lite unge!

5-åringen däremot han säger jämt när han satt på sig skorna: 
- Farmor är skorna på rätt fot nu?  
Han vill verkligen inte att skorna hamnar på fel fot.

Det är märkligt det där att trots att man visar barn hur många gånger som helst att skorna har en rundning med en högsta punkt och att stortån än störst och längst på foten så går det konstigt nog inte in, trots att just småbarn är ena  mästare på att ge en däng i Memory, som egentligen går ut på samma teori.
Själv brukar jag inte riskera att få på mig mina sommarsandaler på fel fot.
http://gun-m-ek.blogspot.se/2016/05/tar.html
http://gun-m-ek.blogspot.se/2013/04/fotter-och-skor-det-ar-ingen-skitsak-om.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar