fredag 1 juni 2012

Hjärtehjälpen - hjälp oss att hjäpa!

stod det på lappen, som "hushänget" kom intravandes med i ena handen. Det var en man som hade stuckit den i handen på honom, när han stått ute i trädgården och rensat ogräs.

"Hushänget" hade ena ögonbrynet så där välbekant höjt. Vilket i klartext betyder att han inte gillar det som pågår. Han stegade raka vägen in i arbetsrummet, knäppte på datorn och kunde bara konstatera det han redan visste.

V A R N I N G  - för oseriöst företag!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.285848-svartlistad-organisation-samlar-in-klader

Ett företag som bara skriver att "den här insamlingen stödjer olika forskningsfonder" utan vidare hänvisning till en enda fond, där det skulle ha skänkts pengar till, låter lurigt värre. Inte heller har ett 90-konto. Har tvivelaktig redovisning och underkänd deklaration, då blir det inte ens i närheten av 10-i-topp-listan. Driver de dessutom second-handbutiker i både Ystad och Trelleborg är det än mer tvivelaktigt ändamål. 

- Man borde passa på att göra sig av med brännbart, som skall till återvinningsstationen. Ett lager med kläder överst i plastsäcken och resten brännbart skärp borde bli en varning, tyckte han. 

Jag röstade med fötterna och återgick till att läska mig med den lilla påsen chokladpralinerna jag fått, därför att jag har namnsdag idag. 

- Va, sa dottern, har du namnsdag idag. Är det Alla Helgons Dag idag? undrade hon lite förvirrat.

- Tok heller svarade jag, den namnsdagen infaller inte förrän i november.

Men pralinerna och en knippe röda rosor från "hushänget" gick hem. Dessutom står han som bäst och skramlar runt i grytorna ute i köket. Av visslingen att döma går det bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar