lördag 26 maj 2012

Runda bordet

hade imorse en intressant frukostdebatt.

"Hushänget" påstod att han skulle se på Melodifestivalen ikväll. Hur han nu fått sådant plötsligt vansinnigt intresse för det programmet, kan man undra en stund över. Det är väl ett utfall av retsticka, som slagit rot i honom. Betvivlar att han kommer att se programmet.

Han favorittippade de ryska gummorna och så hade han vind & skriklåten "Euforia" på en andraplats. Med tillägget att det var samma koreografi, som Caroline af Ugglas har, minus blåsten.

Enligt honom åmar Caroline af Ugglas omkring på scenen, med knappt en tråd på kroppen och halvliggande, som ett gammalt fyllo, som tappat färdriktningen på upp och ner

- Vaa? utbrast jag med emfas, hon är ju himla störtskön. För att inte tala om vilken klädgarderob hon har. Både skor och kläder är sannerligen inga dussinvaror. Undra om hon låter sy upp kläder och skor...

Det hade gått "hushänget" fullständigt förbi, han vidhöll att hon mestadels hade någon klädtrasa, som med nöd och näppe täckte kroppen.

- Du är bara avundsjuk, inflikade jag, för att hon vågar vara originell.

Skulle jag nu vilja ha samma klädgarderob som hon har? NEJ, absolut inte, men man kan väl beundra mängden och det originella ändå. Det är trots allt ett och annat program hon har flimrat runt i, så insikt saknas inte på den fronten.

Efter att vi hade haft en runddiskussion huruvida någon av oss kunde texten till "Euroria". Kunde bara konstateras, att ingen av oss kunde mer text än just ordet "Euforia" och sedan hur musiken låter, strax efter det ordet. Hon är dock favorittippad av oss, som inte följt de andra låtarna. 

Alltså är vi en tämligen slak jury i det här segdragna spektaklet, som man inte orkar följa längre. Förut gick det hyfsat att hänga med, eftersom det då bara var en enda tävling på hemmaplan och sedan själva Eurovisionsschlagerfestivalen.

Sedan övergick diskussionerna till vem som skulle ockupera stora TV:n i vardagsrummet.

- Du får göra precis som du vill, sa jag, men på vardagsrummets TV är det GP Speedway ikväll  fr.o.m. kl. 19.00 och inget annat. Det är nog eländigt att jag inte kunde gå på Ullevi och se tävlingarna där.

Dottern suckade ljudligt:

- Skall du ockupera min TV ikväll också, undrade hon klentroget till "hushänget". Då får vi sitta i köket och jobba ikväll konstaterade hon. Jag skriver hellre med musik som bakgrund, än Speedway konstaterade hon med ännu en ljudlig suck.


Förstår inte hur de där flickorna orkar, de har suttit ute i solskenet i flera dagar nu. Visserligen delvis under parasollen och skrivit på sin kandidatuppsats på dator. Men själv är jag helt färdig av att varit ute i solen en liten stund då och då, trots att det mesta av hela jag dolts av parasollen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar