lördag 26 maj 2012

Det har nog börjat bli en ny fluga med utomhusgym.

den 26 maj 2012, kl 16:05

Något som jag aldrig i min vildaste fantasi ens skulle kunnat tänka mig, skulle få något större bruk.

Tja, förutom för de här sysslolösa typerna, som drar runt med förstörelselusten, som högsta intresse. Men ack så fel jag hade.

De är förståndigt placerade de här utomhusgymmen. På språng med gångstavar, eller på spurtvägen för de mer spänstiga, som i vanliga fall älgar runt i stan bland bilar och cykelbanor. Där de använder barnvagnar och hundar i koppel som hopphinder. De gör också en avstickare in mot de fria gång- och springytorna och utomhusgymmen.

Gamla gråhåriga hurtbullar slänger sina gångstavar och går lös på utomhusgymmet. Pustar, stånkar, dricker ur medhavd vattenflaska i pistolbältet, sedan plockar de upp sina gångstavar och drar vidare. Innan det kommer något hurtbulle springande på löprundan, som också genar in i utomhusgymmet och sedan försvinner efter avslutad aktivitet.

Jag satt och funderade hur det skulle fungera med ett utomhusgym i Sandviken, via en gång- och löpbana längs älvstranden. Skulle de här sysslolösa typerna få något vettigare att göra, än försöka elda upp och banka sönder hela Sandvikens badanläggning, eller skulle det bara bli pannkaka av det hela.

Men det är klart finns det nu inte pengar till det mest nödvändiga, lär väl Sandvikens upprustning och ett utomhusgym vara det sista som man har råd att utvidga med. De där goda förslagen om turistanläggning i anslutning till Sandviken de föll väl in i den allmänna törnrosasömnen av idéer.

Synd kan jag spontant tycka, därför att hela Sandviken är en tämligen outnyttjad och unik plats. Sandviken och hela älvstranden ligger där i skymundan. Det borde kunna ha ett bättre användningsområde och saluföras betydligt bättre än vad hittills gjorts. Sandviken är något som aldrig har varit inplanterat på turistkartan, ett fenomen som alltid har förbryllat mig.

Men annonseringen i övrigt i Gällivare kommun ligger sannerligen inte i träda. Den är det inget fel på. Den sista med stora likheter med TV:ns testbild var det sannaste och mer spirituella jag sett på länge.

Men jag vet inte om "Tillfälligt avbrott i Gällivare" stämmer. 
Sandviken med Dundret som bakgrund.  (Men antagligen inte den bilden som låg inne från början då den fanns i NK).

1 kommentar:

  1. Totalt 2 inlägg

    Gun Ek (2012-05-28 11:42:04)

    svårslaget finns där redan

    Ja, det är fint i Sandviken. "Kulissen" med Dundret och Kisanssari gör inte saken till det sämre precis. Synd bara att Kisanssari är förbehållet vissa. Det hade man i annat fall kunnat göra något med också.

    (flagga som olämplig)

    svårslaget finns där redan (2012-05-27 11:58:10)

    Helt rätt. Sandviken och älvstranden borde sättas på kartan. Men hur skall det gå till när allt ges bort till LK och pengar saknas till det allra viktigaste. Nu skylls i den annonsen på överklagan av avtalet. Ynkliga ursäkter finns det gott om.

    Vilken bild.vilken vy du bjuder på!!

    SvaraRadera