söndag 1 april 2012

Första aprildagen - påskdagarna är redan nu i veckan.


Det ändade ut i att "hushänget" idag skickade ett mail till sin yngste son, som brukar återvända till hemtrakterna under påsk.

Hej!

När kommer ni till Göteborg? Har du kollat med bror din? Kommer ni hit till oss samtidigt?
Vi har tagit emot en flyktingfamilj på 5 personer från Uganda (bra betalt av kommunen får man), så nu är det en enda röra här. 
De pratar inte engelska heller, men en dag i veckan kommer det en tolk hit. Men det är svårt att få dem att förstå hur de ska uppträda. Fast man kan ju undra vad tolken säger till dem. De varken städar efter sig, eller tvättar sig, eller gör något vettigt. De bodde visst i någon hydda ute i buschen och verkar inta ha en aning om vad en toalett är till för heller. Tur att de gör sina behov utomhus, jag har gjort om lilla förrådet till ett utedass. Man kan ju undra vad våra grannar tycker om detta arrangemang, verkar som om flyktingarna tror att de kan ränna omkring hur som helst i trädgårdarna här. Som tur är har vi bara skrivit kontrakt för 3 månader, mars-maj...
Vi kan alltså inte vara här under påsken utan får vara dem uppe på kullen, men jag tror nog att påskharen hittar dit.
Huset behöver renoveras efteråt, men jag har fått besked av kommunen, att de betalar allt som de här flyktingarna har förstört. Hoppas det gäller bilen också, som har fått sig en rejäl omgång.
Hälsningar Pappa 

4 kommentarer:

  1. Ja ja så var det oxå 1 april

    SvaraRadera
  2. Den 1 april historien var riktigt dålig och dessutom osmaklig.

    SvaraRadera
  3. Den osmaklige kommentaren har nog inte läst hur man gör affär på just denna utsatt grupp. Eller hur eländigt de haft det utifrån att de som "tagit hand om" dem, dvs cashat in miljonerna haft för människosyn om de här människorna. Denna text går helt i fil med det.

    Drar man in 232 miljoner när man säljer företaget och dessförinnan gått 60 miljoner i vinst, själv är politiker i sosseledet, är det en tragik i sig det här landet står för.
    Man kan då undra var de osmakliga egentligen ligger.

    Allt är inte vad som man först tror sig se, utifrån sin egen synvinkel.Ibland får man se över krönet.

    SvaraRadera
  4. vad är det för humorbefriade personer som läser din blogg?

    SvaraRadera