lördag 28 januari 2012

När frestelserna har blivit alltför stora och vidlyftiga.


Hur kan det komma sig att folk tycks ha tappat hela den tänkande hjärnan?

Kopplingssystemet verkar helt ha fallerat och dekadensen är ett fullbordat faktum.

Innan dottern åkte iväg på sin terminslånga frånvaro i Wien, passerade vi det nya hotellbygget i Gamla Posten, vid Drottningtorget.

- Det ser ut som ett öststatsbygge, sa hon med en djup suck i rösten.

Den nya hotellkroppen, insprängd mitt emellan det gamla vackra Posthuset, ser mest ut som en svart skolåda på tvären och höjden. Så nog var det en pricksäker beskrivning hon gjorde.

Nu i veckan har hela hotellspektaklet invigts och Göteborgs ”starke man” (JA, jag hänsyftar nu till TV-seriens förlaga) den socialdemokratiske, fd. kommunalrådet, Göran Johansson. En gång SKF:are på verkstadsgolvet, facklig förtroendeman – känns temat igen? Har villigt ställt sig framför mediabruset och klappat sig för bröstet.

Inte undra på att hotelldirektören vid invigningen vrålades, svingar sig ur diskokula på Drottningtorget, omgiven av ljusshow, scen och artister. Den norske miljardären är alldeles glädjerusig över vilka politiker vi har i Göteborg.

Jo, det skall gudarna veta!

Euforin hade två effekter på mig, eftersom den norske glädjefnatten hänvisade till Göran Johansson och i förbifarten i ett annat reportage också hänvisade till det socialdemokratiska kommunalrådet Anneli Hultén. (Det här är kommunen som håller sig med många kommunalråd.) Hon som skulle vända på varenda sten för att hitta all korruption, som skakat göteborgarna i fotvalven. Men hon blev väl så trött i armen, att hon inte ens orkade skvätta runt bland smågruset och vända dem med skotån.

Skon nådde i alla fall inte fram till partikamraten Göran Johansson och hans högst privata överenskommelse http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.805139-goteborg-maste-folja-regelboken.

Tids nog lär vi få veta vad det ”träffade” avtalet mellan Göran Johansson och den norske miljardären innehöll.

Det här är landet som följer regler om öppenhet, men inte just idag, eller igår, eller någonsin.

Det är tuff nota att ständigt betala. Men det blev i alla fall 79:-/månad mer, utbetalt i "lönekuvertet", trots "löneökning för tvångsförvaltade med livränta" så här in på det nya året, sedan det demokratiska samhället tagit sitt med devisen om att "slicka uppåt och sparka nedåt," i alla lägen.

Men jag skall inte klaga, jag har i alla fall tak över huvudet. De här stackars studenterna i den här stan har det inte. Men så delas studentlägenheterna ut till VD:s inre krets och idrottsklubbfolket. De använder t.o.m. studentlägenheterna till backup för privata festlokaler. Med en stark doft av "Toblerone" i bästa "Juholtanda". 

Landet mellanmjölk har blivit noll-koll certifierade.





1 kommentar:

  1. Göteborg eller Gällivare, det är bara andra namn men företeelsen är densamma överallt.

    SvaraRadera