onsdag 25 mars 2009

Personlig utveckling för LKAB-profitörerna?

den 25 mars 2009, kl 10:51


Jag fick erbjudande om "personlig utveckling" ifrån Hagabadet.

Synd bara att de där profitörerna vid LKAB i Malmberget/Fjollträsk/Luleå, inte har fått samma erbjudande. De där som säger sig blivit bättre på att tolka sitt seismiksystem, men som på sin hemsida INTE talar om vad som EXAKT kommer att HÄNDA, efter de här nu eskalerande skalven gjort sitt!

LKAB verkar mer sätta sin tillit till det som står skrivet i stjärnorna på den fronten, även om de säger sig känna sig säker på att man "blivit duktigare"!

VAD betyder "duktigare" rent praktiskt? Är det samma nivå som den vanliga malmbergaren, som nu VET att de eskalerande skalven kommer att följas av en rejäl urladdning. Men de vet inte exakt vad som nu kommer att hända, många tänker på att det mycket väl kan vara hålrummets tak som kommer att falla ner. Jag själv undrar också vad den här avsmältningen som nu också finns, kommer att bidra med i det stora hela, eftersom vatten ger en våldsam sprängeffekt. Har LKAB verkligen räknat med alla parametrar? Hur mycket kan dessa saker inverka sinsemellan?

Malmbergarna vet att blockningar trots allt också sker. Något som LKAB inte heller gått ut och informerat om tidigare vart de "förväntade blockningarna" skulle ske. Det kommer ALLTID som ett konstaterande EFTERÅT! "Det var en förväntad blockning"! Dylik hantering ÄR INTE speciellt förtroendeingivande!

Färska fotspår i snön vid tidigare blockningar borde ge dem en hint om, att den informationen borde de gå ut med, även om det är på inhägnat område! Det får mig och många fler med mig att tro, att de faktiskt saknar insikt om VAD som egentligen kan ske och VAR det kan ske.

Efter det här sista eskalerande skalven har många försökt att vända sig till LKAB för att få annat boende, därför att de inte törs bo kvar hemma. Vad som nu ges i svar av LKAB, på den förfrågan återstår väl att se.

Men personlig utveckling kanske inte är rätt kurs för LKAB-potentaterna. De kanske skulle börja med en kurs i "hur man slutar upp att vara en verklighetsförnekare", eller bara en sådan enkel åtgärd, att de ställer sig på den mullrande jordskorpan och tar ett djupt andetag och drar in "toxingodiset". Det knepiga är att de inte ens förstått, att hjärnan vänjer sig med allt högre gifthalter, det vet varenda knarkare i alla fall!

Det finns alternativ till personlig utveckling för LKAB. Varför inte knalla ner till Pressbyråkiosken och köpa den tunna pocketboken "Hur man botar en fanatiker" av Amos Oz. Man behöver inte göra så stora åtgärder för att landa med fötterna på jorden. Tja, dvs. om de och resten av malmbergarna nu kommer att ha någon mark att landa på, den kan vara ack så djupliggande, när man väl gjort sin lilla luftfärd färdigt.

I alla fall finns det en massa roliga saker man kan företa sig på Hagabadet, om man nu har den smala lyckan, att ha blivit ofrivilligt befriad från Malmberget. På Hagabadet finns sjukgymnastik/rehab och inte minst den livsviktiga friskvården. Detta har vi tillgång genom det medlemskap & träningskort vi har, det finns ett jätteutbud av olika träningsformer, avslappning, mental träning, vattenpass och SPA.

Nu ikväll t.ex. skall jag och dottern gå på föredrag om rawfood, detoxkurer och spikmatta. Det ingick provsmakning. Endast kontant betalning stod det på inbjudan, vilket gällde inköp av spikmatta. Det fick "hushänget", att genast erbjuda sig att gå ut i förrådet och spika ihop varsin spikmatta till oss helt gratis! Vi kunde t.o.m. få välja spiksort, dyckert eller 6" trådspikar, här skulle det inte knusslas. Gräs fanns det bakom husknuten, som kunde köras i mixern, så det hela skulle nog ordna sig betydligt billigare påstod han.

Själv blev han erbjuden att smaka vetegräsdrink, när han låg på Vidarkliniken i Järna efter sin canceroperation. Det var hans rumspolare med långt framskriden cancer som levde på levande föda, dvs. färskpressat vetegräs etc. "Hushänget" lät sig övertalas vid ett tillfälle och provade en kopp av denna "molotovcocktail" och sa sig sedan ha fått krypa sista biten till rummet, i våldsamma magsmärtor och ett osedvanligt långt toalettbesök som följd!

- GRÄS? Nej fy för den lede, det är för kossor, påstår han varje gång levande föda, eller strikt vegetarisk kost kommer på tal.

Visst är det kul med kurs i personlig utveckling om man känner för det. Men själv skulle jag bli nöjd och jätteglad om jag bara kunde få vetskap om NÄR dvs. under vilka tider man spelar storbandsjazz i Ägget. Bara det skulle innebära "personlig utveckling" för min del. Då kunde jag i alla fall välja att gå dit andra tider. Det är fasen så svårt att "skriva" nya kapitel uppe i huvudet medan man simmediterar till tonerna av storbandsjazz. VAD som helst men inte det går an. Ja, nu glömde jag gamla slagdängor av varianten julsånger, det funkar inte heller så bra, kan jag säga. Det genomlider jag varje år i december.

Varför man inte kan ha samma lugna musik, som det var förr om åren, dvs. sånt som spelas i de mindre bassängerna kan man undra en stund över. Varför just storbandsjazz i den stora bassängen? Ligger det någon djupare psykologisk tanke bakom det, som jag ännu inte har förstått?

Efter dessa båda öronintag, storbandsjazz och julsånger under ca en timmas tid, behöver man inte en kurs i personlig utveckling, då behöver man ligga i spännbälte för att inte sparka sönder tårna i närmsta vägg, eller dränka sig själv i bassängen i hopp om att undkomma. Men risken är väl att ljudet hörs även under vattnet, i annat fall hade jag nog redan försökt... typ.

Är det någon som ens kan föreställa sig hur ca 1 timmas storbandjazz låter i en stor, ekande simbassängslokal? DET måste vara en utstuderad tortyrvariant!

Men det finns nog allt värre tortyr här i världen, utan att jag behöver fundera alltför djuplodande på saken.

Leva på en mullrande, urholkad schweizerost, som läcker ut toxina grunkor kan vara nog så problematiskt för det framtida (?) livet. Sträckan dit innehåller dessutom en betydligt allvarligare sak och det är att ständigt vara utsatt för hjärnstress, ett livshotande tillstånd. Det hela uppstår vid långvarig stress, när man inte kan känna, att man har makten över sitt eget liv och det egna hemmet känns mer som ett hot än en tillflykt.


Fotot är handen av en utflyttad malmbergares och Gubben Rosenbom:

"Ödmjukt jag Er ber. Fast rösten är nog matt".

Det är så en del får ha det, be om "omvärldens" uppmärksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar