fredag 12 december 2008

När jag betraktar JANTE-lagens anhängare

- den 12 december 2008, kl 14:00

förstora
ser det ut så här.... till en början.

Jag ser en massa som är svår att begripa vart den börjar.

Vart tar den egentligen slut?

VAD är meningen, undrar jag inte sällan.

1 kommentar:

  1. Debatten startad av Majsan
    Startad: 2008-12-12 21:40:10

    Det finns 3 kommentarer.

    Det var konstigt att du inte kommer åt gamla bloggar, det finns där allihop, det är bara att klicka på vilken månad man vill ha upp.- Ja, jag skulle verkligen önska att det blev betydligt fler bloggare här, jag ser att det verkligen behövs. Många OLIKA varianter för att det skall bli en bra mix/komplement, vi människor är olika. Men det rättfärdigar inte dessa uttalanden som är PERSONLIGA slag under bältet! Vi människor har en FRI vilja! Därför undrar jag varifrån denna dåliga attityd har kommit ifrån, eller är det så att Malmfälten har ändrats så kapitalt på de år jag inte bott där? - Övertala du fru Z, vi brukade knåpa ihop ett och annat under läroverkstiden, fö en dam med en räv bakom örat. Men tyvärr så tycks hon gjort som mullvaden gått under jorden, för att aldrig synas något mer.
    Anmäl >Gun (2008-12-13 01:36:11)

    Jag tänker då på att både du och denne Fru Z skulle kunna berätta mycket från den tid då kommunen blomstrade och de unga hade framtidstro.
    Idag är det ju mest de som är missbelåtna med tillvaron som ger sig tillkänna med sina kommentarer och sprider sin galla över allt och alla.
    Finns det verkligen ingen motsats till Jante?
    Någon som vill försöka sig på ett ärligt svar?
    Anmäl >Majsan igen (2008-12-12 21:46:15)

    Svaret är - det är evigheten dvs den har ingen början och inte heller något slut.
    Vad man kan göra är att vända Jante ryggen och verkligen anstränga sig att göra tvärt om, ge beröm, le mot den du möter och vara artig. Förhoppningsvis tar någon efter och så sprider det sig.

    Men det är lite lustigt det här, Gun. Du har tidigare i bloggen nämnt några gamla bekanta (minns inte när och det går inte att kolla bakåt eftersom äldre inlägg inte är tillgängliga för läsarna) och där finns en (numer Fru Z) som skrivit ett utmärkt elevarbete om Luther. Jag har varit på vippen att skriva här och be henne träda fram och också börja blogga. Jag är säker på att hon känner igen sig och det skulle vara ett utmärkt komplement eftersom så få bloggar idag på Gve-sidan. Vad säjer ni?
    Anmäl >Majsan (2008-12-12 21:40:10)

    SvaraRadera