tisdag 16 december 2008

Män åldras aldrig, tror de!

- den 16 december 2008, kl 09:48

förstora
Eller finns det verkligen den sorten också? Var håller de hus i så fall? Jag har aldrig stött på någon sådan man.

Har ni hört hur män låter när de beskriver den "gubbjäkel" eller den "kärringen", då stirrar man lite undrande och tänker: "VAD menar han, den där personen är väl i hans egen ålder"!?

Jag undrar nu: ÄR alla män likadana? Alla andra är gamla, men inte de själva. Är det därför det inte dräller runt en massa karlar i "klimakterierött", eller ljusa skuggor i hårbotten, ungefär som om håret lättat en bit upp i luften? De nöjer sig med "grå tinningarnas charm".... Därför att... de vet att åldrandet bara gett dem en patina?

Det kan väl inte vara så att män är smartare? NÄÄ, så fasen heller.... Är de mindre fåfäng? Nop! Men någon skillnad beror det på. Eller? Nu kom jag på något! ... Nää... det går ju inte!

När vi var på ett föredrag som åtföljdes av gemensamt fika, framkom av samtalet vid bordet, att de som satt där trodde att min sambo var 45 år!?!?

Min käre 61-årige sambo, sken upp som "sola i Karlstad", dvs. såg ut som en tupp som såg sig omkring i hönsgården och så hängde han på sig ett skadeglatt flin, när han kikade på mig, som satt tvärsöver bordet och höll på att få kaffet i vrångstrupen vid denna kommentar om de 45-åren.

När sällskapet hade rest sig och min sambo åter slog på det triumferande flinet åt mig, förstod jag genast vad saken gällde. Han behövde inget säga, jag förstod vad saken gällde, de 45 åren! Min kommentar blev bara:

- Skulle jag vara i deras kläder skulle jag gå och skaffa mig flaskbottnar till glasögon, eller uppmonterade förstoringsglas, de kan inte ens ha ledsyn, eller trodde de att du var ute med morsan din?

Han bara flina tillbaka. Snacka om att vara inbilskt, manligt, fåfäng!

1 kommentar:

  1. Debatten startad av Roger
    Startad: 2008-12-16 17:11:43

    Det finns 3 kommentarer.

    En som gillar hur du skriver Gun! Alltså. Män i 50 årsåldern, att dem skulle drömma om en 25 åring? De män som har döttrar i den åldern då? VA? huääh... Jag vill inte tro på detta. :) Och om det nu finns dem män som kollar in lammkött, borde dem kanske ändå fundera på sina barn som är i samma ålder.. hur i hela? .. fenomen.. det kallas väl något annat? hm.. gubbsjuka borde vara ett annat ord..Eller, ni kanske själva kan komma på alternativa benämningar?
    Jag som är 23 år har blivit skrämd hela livet av att män kommer när dem når medelåldern, drömma om unga kvinnor.. en liten spykänsla dyker ju upp i magen. För man vill ju tro att män i så pass klok ålder ska se fördelarna med kvinnor i deras egen ålder och skönheten dem bär på.. Nå nå! Den som lever får la se.. Keep up the good work Gun!
    Anmäl >Johanna 23 (2009-01-04 06:17:16)

    Roger, tja, vi kvinnor vet hur det ligger till med saken. Vi vet också att när vi fyller 50, byts vi genast ut mot två på 25 år, dvs. i mannens vilda fantasivärld. Ha´det gott själv!
    Anmäl >Gun (2008-12-17 13:26:06)

    Roligt blogginlägg Gun!. Du har ju en härlig humor. Stämmer nog som du säger att män aldrig åldras. Flesta män är som du beskriver. Jag är en av dem. Är själv 44, men tror jag är 25-30. Sagt många gånger gubbjäkel, kärring fast de är själv i min ålder =). Varför det är så kan jag inte svara på. Måste man veta? haha!! De är bara kvinnor som åldras och män stannar kvar i killstadiet och tror de är guds gåva till kvinnan/tjejen =)). Spelar ingen roll om mannens mage växer, grått hår. De är ett fenomen Gun. Kanske inte nåt att haka upp sig på Gun. Låt vi män drömma om en ung vacker kvinna på 25 bast. De kommer aldrig ske att de ens tittar åt vårat håll. Ha de gött!!
    Anmäl >Roger (2008-12-16 17:11:43)

    SvaraRadera