tisdag 31 mars 2009

LRF, allemansrätt, älgjägare kontra bärplockare

den 31 mars 2009, kl 12:38


De´ börjar bli môcke nu! Väldans môcke!

Men när man börjar kasta ut magra dimridåer för att trumfa igenom sin maktfullkomlighet, då tycker jag att det är rätt illa ställt med moralen. Det är inte fråga om annat.

Jag vänder mig emot att man per automatik skall ha förkörsrätt bara därför att man har pengar, dvs. sitter på det som i dagens samhälle innebär oinskränkt MAKT.

Den åsikten har jag vad tusan det än må gälla. Det är hela linjen: domstolar, arbetslivet, rätten till ett värdigt liv och faktiskt rätten till att få vara död ifred.

Vi har fått ett snedtänk av guds nåde, när precis ingenting längre är heligt!

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4521400

Jag kan förstå om LRF dvs. markägare vänder sig emot bärplockningsföretag, som utnyttjar arbetskraft. Företag som varken erbjuder anständig anställning eller några rättigheter. Men åtgärda det i så fall och försök inte komma dragandes med någon älgjakt, som en DÅLIG förevändning och dimridå. Problematiken är dessutom inte så himla komplicerad, att komma åt OM man bara vill!

Man behöver sannerligen inte vara någon Einstein för att inse, att här är LRF dvs, markägarna, ute efter något annat med VÄLDIGT genomskinlig text. LRF är ute efter att göra vanligt folk fullständigt bakbundna, dvs. se till att allemansrätten försvinner och utvidga den egna makten, därför att det blir kontentan om de lyckas driva igenom sin maktfullkomlighet.

Går det också igenom då funderar jag nog på att söka politisk asyl i Norge, skall fasen förflyttas tillbaka till Hedenhös tid!

Det framgår precis i skrivningen vad markägarna (LRF) är ute efter, man vill inte att bärplockningen skall kollidera med älgjakten därför att "de vill ju inte att någon skall bli skjuten". Sedan den där amsagan om att det skulle kunna uppstå "språkproblem" om jaktledaren vill att bärplockarna skall gå till ett annat område, då är det nästan så jag slår mig för knäna och slänger upp ett asgarv!

Jo, kyss mig och berätta en till saga! Nej, skräpning, LRF dvs. markägare, nu har ni skruvat på mössan åt fel håll, när ni steg upp på den höga hästen.

För vad är det som säger att älgjägare skall ha körförsrätt framför bärplockare? Inget! Precis inget!

Vad är det som säger att markägare har rätt till något överhuvudtaget, som inte är ditsatta av dem själva på deras mark i så fall.

Sitt hemma ni och putsa era bössor, det finns absolut inget i svensk lag som säger, att just ni skall ha rätt att döda före dem som skall plocka bär. Det var det mest infantila resonemang jag någonsin har hört. Båda sakerna är reglerade i svensk lag: jakträtt och allemansrätt. NU vill ni plocka bort allemansrätten! Vad blir nästa steg?

Är ni också "GUD", liksom alla de här andra maktmänniskorna tror det?

Nej, det här är bara ytterligare ett sätt, att trycka ner den lilla människan under penningens och maktfullkomlighetens sko!

Skall man diskutera på det där vansinniga sättet, att den enes rättighet skall gå framför någon annans, då kan man lika gärna ifrågasätta VEM ägde land från första början?

INGEN!

Vår jord ägs av INGEN mer än jorden själv.

Vi människor ägs inte av någon annan levandes människa, som knallar omkring på vår jord.

Resten har ondsinta och maktfullkomliga människor HITTAT på!

"Tack för kaffet", nu skall jag bläddra vidare i dårfinkspapper, som hör hemma med nästa dårfink, en smällfet, maktfullkomlig typ, som tror att lögnen är det man kan leva på i all oändlighet!

Känns temat bekant?

1 kommentar:

  1. Handlar det inte mer om "handen som plockar bäret", än något annat? /Tommy
    Anmäl >Tommy (2009-03-31 16:50:55)

    SvaraRadera