måndag 17 november 2008

Kära jultomten!

- den 17 november 2008, kl 15:59

förstora
Förlåt att jag skriver till dig redan nu i november. Men saken är den att det finns en spansk gitarr, som vill komma och bo hos mig (på det bifogade visitkortet kan du läsa adressen, märket och priset). Jo, jag hävdar bestämt att den ville det! Jag hörde att den sa det! Så försök inte!

Den är hemskt dyr och jag vet att du är så himla snål, att du bara inte ger bort julklappar, så där utan vidare. Jag har allt kommit på hur det funkar med dig.

Du frågar: "finns det några snälla barn här"? Men det som du egentligen menar är om det finns några, som snällt öppnat sina plånböcker och halat fram lite pluring till dig, för det som du istället lämnar ifrån dig, ifrån någon av alla dina tomteverkstäder. Du är ett strå vassare än den där smålänningen Ingvar Kamprad! Så jag har nog kommit på hur det funkar med dig, din arme smålänning! Eller är du rent av skotte? Eller det där J-ordet som redan är klassat som hets mot folkgrupp.(Jag hoppas att jag inte blir anklagad för hets mot folkgrupp, det är gamla talesätt, som t.o.m. återfinns i de "fina" böckerna, som varit ämnade, att "uppfostra" oss vanliga bondlurkar).

Den här gitarren är hemskt dyr, men istället för en massa ullstumpor, statyer, getter och badskum odyl. i julklapp och detsamma när jag fyller år, kanske de istället kan pynta ihop pengar tills det har blivit så mycket, att du din snåle jäkel kan släppa ifrån dig den spanska gitarren, från din tomteverkstad.

Om det skulle funka för dig, funkar det bra för mig och jag skulle dessutom bli jätteglad. Ty, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och väntat länge det har jag! Därför att jag saknar min gitarr, som flyttade till gitarrhimmelen för flera år sedan. Pianot och de andra instrumenten i all ära, men gitarren och jag vi hör liksom ihop. Det ena efter det andra gick sönder på min gamla gitarr, så till slut gick det bara inte att spela på den alls.

Ja, jag vet att det var min andra gitarr, men den första kan du inte komma och räkna hit, det var inte jag som satt sönder den! Den här har jag inte heller kraschat, så de´ så!

Förstår du nu jultomten att jag inte vill ha något i julklapp & födelsedagspresent, utan väntar hellre tills den här gitarren kan få flytta hem till mig från din tomteverkstad vid Skanstorget, oavsett hur lång tid och många år jag än får vänta på den?

Gun

3 kommentarer:

  1. Debatten startad av less
    Startad: 2008-11-18 00:36:04

    Det finns 9 kommentarer.

    I jädrar att till en anda småföretagsamt; är du ju rent ?fenomenal? i en rent överraskade ?person? till ren mästerligt framställt. Sakligen och till dagens dilemma i två meningar till en bloggande mening, och sakligen till ?snuttifieringen? att ingen idag ska ingen få tala till punkt I noterat; att samhällskvalitet kostar sakligen och till en tidning i flera år i yrkeskompetens; som i typ Kamratposten. I en ungdomstidning med samhällskvalitet; och sakligen till journalistik i flera år & Vilket jag beklagade till Bonnierkoncern i Danmark. I verkställande direktör; att det finns läsare för en affär med läsarna; men ingen tidning för ?läsarna?. I egen nyhet; och vad tror svaret blev :)
    Anmäl >Freja (2008-11-21 15:33:47)

    Jadu Freja, skall man börja diskutera mänsklighetens "frigörelse", då räcker inte den här inläggsdelen till, inte min blogg heller!
    Anmäl >Gun (2008-11-20 11:44:01)

    Visst är det vackra böckerna i illustration. Håller helt med dig, men läser man om författaren liv själv Blir det rent sorgligt kapitel för år 1921 fick först kvinnorna rösträtt. Vilket innebär att den politiska Agendan blev satt. Samhällstekniskt och i socialförsäkringstekniskt. I nattsvart, eftersom husagan avskaffades helt först i Sverige är 1920. Tänk och bo i den tidens anda att ?gam? gubben. Kommer hem och spelar nattsvart frireligiös musik som en idiot i en prästkappa; medans man är själv har förståndet kvar. Som mellan vårdnadshavare och till dagens tal om att klassiska sagor är skadligt. I helt obegripligt eftersom sagorna och konsten i dem; är som en hel kunskapsindustri, el ?
    Anmäl >Freja (2008-11-20 09:25:36)

    SvaraRadera
  2. Jag fick alla Elsa Beskows sagoböcker av en av mina älskade farbröder(pappas bröder), jag hade lyckan att växa upp med sagofarbröder och sagotanter flera stycken dessutom. Kan säga att Elsa Beskow till skillnad ifrån Astrid Lindgren fyllt min värld som barn. Hon och H C Andersen, vars samlingsverk jag fick av min pappa. - EB:s "Sagan om den lilla lilla gumman", "ABC-resan", "Olles Skidfärd", "Gnällmåns" "Putte i blåbärsskogen","Pelles nya kläder" och "Tomtebobarnen" kan jag fortfarande utantill.De andra enbart brottstyken. - EB:s beskrivningar har jag faktiskt blivit fascinerad av som vuxen, det ligger sannerligen en hel del klurigt i dem. Roligt att du också sett dem! Jag och min dotter skriver barnböcker tillsammans, hon illustrerar dem dessutom, väldigt vackra/roliga bilder.
    Anmäl >Gun (2008-11-19 20:58:42)

    Visst är det synd om Abborren. I en tragisk och sorglig bok. För i boken till en saga om fiskar hör sakligen en ?katt?. Nu finns det ingen i boken till symboliken i infallande. I mer än den ?grönrandiga tigern? med klorna i Kvick, och därför får man för sig. I tråden till Beskow; som är djävligt trött på herr Brax eftersom vi får fjällen. I samhället; ? å, med flata tant Rödspättan i förhållande till farbror Gäddan; -uppstår även samhällsbryggan. Hemmablindheten; av författaren B och eftersom allt faller in till en glasskål. Måste boken egentligen vara en protest bok i synligt ifrån köksbron; till året 1933 och allt blir som i go kväll. En rent kuslig bok m konsten i ngt annat
    Anmäl >Freja (2008-11-19 14:15:51)

    hahaha...Freja! Visserligen har jag förstått Einsteins relativitetsteori, i det där mellanrummet där det inte hänger några klockor finns ingen tid, men det blir nog jäsingen så svårt att få Elsa att stiga upp och skriva ny bok. Jag tror att du får skriva om den själv, dvs. om du vill ha den i detta liv! Men söt önskan från tomten, tycker t.o.m. jag som tror på att behålla barnasinnet! Jag tyckte också väldigt synd om den fiskstackaren... fångande i en glasburk!
    Anmäl >Gun (2008-11-18 17:54:32)

    Kära tomten!
    Jag vill ha en ny bok av författaren Elsa Beskow. Jag vill att hon ska skriva om original boken om Abborren Kvick som kom ut år1933. I infallande till en samhällsskatt. Var hon håller på att kvävs i sin ?glasburk? i samhället. För att ta mig ?tusan? att om man tittar i boken och till den uppbyggda bilden i bryggan. Får man geometri idag igenomskärande i en linje dragen i ovan landbacken - och under landbacken: - Samt att någon vill ?gå? och ?få? ben på landbacken; till en yta. För övrigt vill jag även ha ett USB mikroskåp i Plugg In ifrån Länk Har du inte råd Tomten kan jag ta ?PH mätaren? nästa år. I saken för ekologisk till mätning; av H2O.
    Anmäl >Freja (2008-11-18 13:58:55)

    SvaraRadera
  3. less, då kanske du helst ser att jag också lägger av? Det kanske blir riktigt bra om hela bloggen bara upphör på Gällivare sidan??? - Själv kan jag tycka att det är TRIST och det är bara förnamnet, att det inte kommer in bloggar från de övriga eller nya bloggare. Men jag känner inte att jag vill bära hundhuvud för det också. Jag har blivit behängd med så mycket annat, att det räcker och blir över och verkligen får mig att uppbåda mina krafter för att ens vilja vara kvar! Jag har verkligen försökt puscha på de andra bloggarna, dock utan resultat. Dessutom är det så att det går tydligen alldeles utmärkt att börja blogga här, så alla som har synpunkter på den saken, kan ju kliva fram ur garderoben och dra sitt strå till stacken! Ingen skulle bli gladare än jag över att återupprätta balansen
    Anmäl >Gun (2008-11-18 10:13:02)

    Kom igen nu ni alla andra bloggare,blogga på bara,är lite less på den enda som bloggar här.
    Anmäl >less (2008-11-18 00:36:04)

    SvaraRadera