tisdag 24 mars 2009

"Hur äter du mänska"?

den 24 mars 2009, kl 09:15


sa han buttert till den något förvirrade äldre herren, som satt vid bordet bredvid honom.

- Jag äter inte människa, svarade den förvirrade äldre herren, det är k å l d o l m a r.

- Nu påstod jag INTE att du åt MÄNNISKA, fortsatte, den buttre, jag ifrågasatte HUR DU ÅT!

- Jag äter väl som varje normalfundad människa äter, svarade den förvirrade och var märkbart förnärmad.

- Man äter inte så, svarade den buttre.

- Jag äter väl sås hur mycket jag vill utan att fråga dig! kontrade den förvirrade.

Jag hann precis lägga handen över min mun, så att kaffet hamnade i min hand och droppade nerför hakan, istället för att spruta rakt ut i hela lokalen.

- Jag TALAR inte om SÅS, jag talar om HUR DU ÄTER!!! halvskrek nu den buttre åter.

- Jaha, men jag har redan svarat, att jag äter väl som varje normalfuntad människa äter, svarade den förvirrade och nu var han verkligen upprörd.

- Vart har du lärt dig att hålla i kniv och gaffel? Så där håller man INTE!" fortsatte den buttre och så fortsatte diskussionen och hur man skulle hålla i besticken.

Det hela kom att likna lyteskomik på hög nivå, därför att den förvirrade äldre herren hade otroligt dålig hörsel, det var liksom inte så väldigt svårt att lista sig till. Men detta tycktes inte den buttre lägga märke till överhuvudtaget och diskussionen blev ett tag så högljudd och dråplig, med den ena förvecklingen efter den andra, att allt avstannade i hela lokalen och alla satt nu mer eller mindre och lyssnade på den något bisarra diskussionen.

Tillslut hade den förvirrade mannen fått nog, han slet upp sin bricka från bordet och banade sig väg bort till andra änden av restaurangen och vände demonstrativt ryggen åt den buttre, med de ljuvliga orden:

- Morsan har lyckats fostra mig och mina 9 syskon och alla har vi blivit normalfuntade människor.

Kontringen från den buttre lät inte vänta på sig:

- Jag har noterat i grannens svinstia, att man inte har lyckats hålla mer än 8 svin i samma bås. Blev det mer än så gick det hela över styr, då käkade de helt enkelt på varandra och hade inget normalt ätbeteende.

Eftersom den förvirrade nu satt med ryggen emot och han uppenbarligen var mer eller mindre lomhörd, hörde han nog antagligen inte den sura kommentaren från den buttre. Däremot så hördes en annan replik i lokalen:

- Ja, jag har varit lärare i 40 år och jag kan intyga, att det inte går att fösa ihop 8 svin i samma lokal, då går det hela över styr.

Vem kan påstå att svensk husmanskost inte kan erbjuda överraskningar?

(Fotot är en bild av dansk husmanskost - i nytappning?)

2 kommentarer:

  1. Tacka vet jag husmanskost! =)
    "Vad som är vanligt hos mig/oss, är INTE vanligt hos andra". Något som många har enorma problem att fatta! Många korkade frågor har man fått och en av dessa är definitivt denna, apropå mat; "Äter man renkött i Kongo?" Går det över huvudtaget att svara på en sådan fråga, UTAN att vara sarkastisk?
    Nu var jag lite elak, men man blir ju minst sagt konfunderad. /Ha en fortsatt bra dag!/Tommy
    Anmäl >Tommy (2009-03-24 09:37:45)

    SvaraRadera
  2. Fy vilka elaka människor det finns.bra att han fick svar på tal

    SvaraRadera