måndag 23 februari 2009

DM i blogg & Danne Backe.

- den 23 februari 2009, kl 00:10


Det här med DM i blogg har jag haft all anledning att fundera över, ända sedan meddelandet kom från NSD. De som eventuellt hann läsa vad som stod i min blogg om "DM i blogg", innan NSD tog bort den, vet att jag skrev att jag redan har en mobil, som jag inte har för avsikt att byta bort. Den jag har ringer trots allt oftast "väldigt bra i fickan" och med den sköter, eller missköter jag mina närmaste och inget annat.

Jag har inte skickat mail till vänner och bekanta, kampanjat för min blogg, eller uppmanat dem, att besöka min blogg minst varje dag och rösta på min blogg. Inte heller har jag gått in på andra bloggar och länkat till min blogg. Alla dessa lobbförslag hur man skulle bära sig åt, för att höja populariteten av den egna bloggen och som kom från NSD, har jag bara låtit bli. Jag kan visserligen förstå idén hos NSD och tror också, att det finns ett visst värde i att "möta någon", som inte har en journalistutbildning. Det är trots allt det som bloggandet går ut på.

Vi är olika som människor. En del sporras av tävlingsinslaget, medan jag fungerar precis tvärtom. Då hakar min "offknapp" på och glädjen går förlorad. Min skrivglädje har gått förlorad, sedan tävlingsinslaget var ett faktum. Det kanske är en brist hos mig, vad vet jag, men det är sådan jag är och inte så mycket att göra något åt. Det bara är så.

Men det gör att det här får bli min sista blogg och så får DM i blogg gå vidare med den besökssiffra, som jag tills idag har samlat på mig, eller hur man nu bär sig åt för att mäta något i denna tävling, som vi ortsbloggare med automatik ingick i. Kanske återkommer jag när det hela är över, eller så gör jag det inte. Det får tiden utvisa.

Oavsett om jag gör det, eller inte, hoppas jag verkligen, att de som läst min blogg gjort det av rätt anledning, Dvs, tyckt att de ville läsa vad jag skrivit, även om man nu tillhört den kategorin, som sett rött över det jag skrivit om.

När jag själv undrade om det överhuvudtaget var någon som läste min blogg, eftersom det är siffror som vi bloggare på NSD aldrig har någon hum om och svarsinläggen var tämligen få i min blogg, fick jag svaret av NSD, att "jag brukade ha ca 600/dygn i snitt och att det är en av de populäraste bloggarna hos NSD". Jag fick sålunda veta det enda, som var relevant för mig att veta, det fanns mottagare av det jag delade med mig. Hur många var däremot mindre intressant för min del att veta, men det fanns alltså de som läste min blogg.

Eftersom jag definitivt inte återkommer innan detta DM i blogg är över, vill jag passa på att berätta om min mer frekvente medbloggare på Gällivaresidan, Danne Backe. Dannes son har faktiskt kommit ut med sin andra CD, som blivit en succe. Trots att Danne är alldeles rörd, över hur musik kan skapa glädje och att hans barn är musikaliska och kan det här med all slags musik och att ingen genre är främmande för dem, tvekar han ändå om att skriva om det på sin blogg, därför att han "vill inte skryta"!? Tankarna har dock yrt omkring honom de sista dagarna och han skriver, att NU känner han sig gammal, det är bara att plocka fram rullatorn och käppen.

Men inte fasen är det dags för någon rullator och käpp, för att man som förälder kommer till en punkt, när man inser att barnen faktiskt är vuxna och deras liv har börjat utkristallisera sig vart de är på väg genom livet. Det kommer även Danne att inse och att det bara är en rent tillfällig känsla, innan man hamnar över på den andra sidan. Då kan man helt plötsligt sitta där och fundera på hur det kommer sig, att ens barn kan fylla 35 år, eller rent av skall fylla 40 år, eller hur i jisse namn det gick till, när den där lilla flickan, som alldeles nyss var liten som ett smörpaket nu tänker fylla 23 år i år.

Det kommer en tid i en människas liv, när åren helt plötsligt hakar ur rent förståndsmässigt, därför att på insidan är man fortfarande den man alltid varit, bara lite "eljest".

-----
Idag delar jag med mig av Enyas "Only time" med tanke på mitt fattade beslut om min blogg och hur livet faktiskt är

http://www.youtube.com/watch?v=7wfYIMyS_dI&ob=av2e

Bilden får bli en av alla de tavlor, som stannat kvar inom mig. Denna hänger på Louvren och heter "La Jeune Martyre" (The Young Martyr/Den unga martyren) och är målad år 1855 av Paul Delaroche. Tyvärr är mitt foto, som visar hela tavlan alltför otydlig och det får därför bli detta foto, där tavlan blir något beskuren.

2 kommentarer:

  1. Det finns 9 kommentarer.

    Hej Gun!
    Jag brukar läsa på din blogg och jag tycker det är bland de bästa.
    Jag hoppas du återkommer på denna eller någon annan utan tävlingsmoment.

    Anmäl >Bloggläsare (2009-02-24 18:21:33)

    Tack!
    Anmäl >tack för de (2009-02-24 17:40:57)

    forts.
    Det är i Gve kommun jag gått "många matcher", fastän jag aldrig anmält mig eller ställt upp frivilligt. I skolan var det inte heller några alternativ, antingen var man med eller så sjukanmälde man sig. Jag har sjukanmält mig och får se om jag byter skola & fröken, eller kommer åter efter sjukledigheten.

    Ibland kan det bli en överraskning, att man hamnat i en idrottslinje fastän man trodde, att det var en musikskola man hade börjat i.

    Tävlingar är nog bra, bara man själv kan få vara en del av planeringen och fixa lite paralympic också bredvid det normala startfältet.
    Anmäl >Gun (2009-02-24 15:51:32)

    Bloggare, jag har befunnit mig i tillräckligt många situationer i mitt liv, som jag inte själv önskat mig. Jag förstår NSD:s tanke, men jag hade nog önskat att vi bloggare hade blivit vidtalade först. Nu satt jag istället och läste mailet, när jag kom hem ifrån Frankrike, alltså fullbordat faktum och all min skrivglädje bara gled av mig. Jag har verkligen försökt in i det längsta, men nu går det inte längre. Medan den här tävlingen pågår tar jag en timeout och så får vi se om jag återkommer. Jag kan själv tycka att det är mycket som jag skulle vilja skriva blogg om, det är många tankar som har samlats och som finns i mitt material som jag faktiskt har liggande på hög och hör hemma här. Men jag känner mig inte komfortabel med situationen, valet blev mellan pest och kolera känns det som.
    Anmäl >Gun (2009-02-24 15:32:26)

    SvaraRadera
  2. Tänkte bara säga...
    Den här tävlingen är påprackad för en del o det förstår nog "de trogna" läsarna också!
    Fortsätt blogga för den skull du bloggat innan, annars kan man ju undra varför du överhuvudtaget bloggat?!
    Anmäl >Bloggare (2009-02-24 11:49:31)

    Welcome back ! I visit your blogg every day.
    Anmäl >En...............och byelev (2009-02-23 17:38:22)

    Lycka till med allt. Tråkigt att du ska sluta blogga.
    Anmäl >bosse (2009-02-23 09:09:55)

    Skulle bara vilja göra ett inlägg på denna blogg.
    När du skriver att du skall göra uppehåll ev sluta blir jag alldeles kall.
    Har haft mkt nöje av att läsa dina bloggar,får verkligen hoppas att du inte slutar.
    För mig hör detta till morgonens göromål att läsa din blogg som jag tycker är både upplysande i många ämnen samt en länk till Gve-Mbgt.
    Du tar upp ämnen och personer som har funnits långt där bak och när du sätter namn på detta så har jag plötsligt en ny länk uppåt.
    Hoppas vekligen att du kommer tillbaka och fortsätter med dina reflektioner, du kommer att vara mkt saknad.
    Anmäl >utflyttad (2009-02-23 08:06:13)

    Gun! Du är älskad som bloggare!
    Jag är inte speciellt flitig på att kommentera, men visst läser jag dina bloggar!
    Synd att du gör uppehåll, men jag förstår dej! Skulle reagera på precis samma sätt som du!

    Kram!
    Anmäl >Hjörids (2009-02-23 07:39:15)

    SvaraRadera