tisdag 24 mars 2009

Den internationella flytthjälpen till Malmberget

den 24 mars 2009, kl 11:33


var den absolut i särklass bästa nyheten jag läst på år och dar!

http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=4521433


Tankarna som virvlade runt inom mig går inte att i ord beskriva. Det kändes som en stor tung sten föll ifrån mitt hjärta.

Nu går jag och sätter på en kopp kaffe och tar mig en promenad ute i solskenet och hoppas, att också resten får en ketchupeffekt, eftersom världens ögon nu är inriktade på mitt älskade och förlorade Malmberget.

4 kommentarer:

  1. Det finns 8 kommentarer.

    fiffel & båg,

    Ja,jag är benägen att tro dig, eftersom jag börjat skrapa på ytan vad innehållet är och det ser dystert ut det jag hittills hittat! Dessutom verkar de här som är där uppe för att göra ett jobb tro att det är samma kaliber i Mbgt, som när man spränger för tunnlar, vägar och tåglänken i Fjollträsk, illa, illa! Forskarna verkar inte heller känna till att fullmäktige just tycks ha antagit en ny översiktsplan där man fastställt att Malmberget skall vara kvar som bostadsområde. Karl Vikström LKAB, säger till nästan alla som ringer och frågar om LK tänker köpa deras hus, att det kommer att stå kvar i säkert minst 30 år så att uppköp inte är aktuellt.
    DET är till att vara "trovärdig"! Skall man skratta eller gråta? But if you can´t beat them join them!!!
    Anmäl >Gun (2009-03-26 20:14:31)

    Kom tillbaka om 15-20 år och jag garanterar att inget har hänt mer än att fler hus slagits till marken och fler människor flyttat från kommunen. Ett öde samhälle står för dörren där entreprenörer tillfälligt gästar kommunen för att bryta malm i gruvorna. Bosfasta invånare kommer att minska i betydligt högre fart än i dagsläget. City Move blir en pappersanka. Det är riktiga pengar som behövs och inte monopolpengar som man bygger luftslott med.
    Anmäl >fiffel & båg (2009-03-26 14:54:50)

    Lekstuga, men varför inte gå dit och förklara för dem vad det hela handlar om och fråga dem VAD de rent konstruktivt har tänkt göra åt den saken.
    Anmäl >Gun (2009-03-25 12:11:46)

    SvaraRadera
  2. uppdrag granskning! Ja, jag kan bara hålla med dig, inget motstridigt alls i de tankarna. Snarare så vore det välkommet värre, ta du det kontakterna! Jag drar mitt strå till stacken härifrån så gott jag kan. Min oro är inte mindre för mina nära och kära däruppe och för alla andra som också hamnat i ett Moment 22 som t.o.m. Hitler skulle ha varit glad över att ha lyckats konstruera!

    Jag hoppas verkligen att ni gör gemensam sak och tågar iväg till ert kommunalråd och ber att få klara besked! Det är hans uppdrag och ni som betalar för hans jobb, så det är inte mer än rimligt. Någon annan kan ni faktiskt inte vända er till om ni inte sätter er ner och skriver till näringdepartementet. De har en mailfunktion! Så det går utmärkt och vad jag känner till kommer Maud O till Gve nu till veckan!
    Anmäl > (2009-03-25 09:39:49)

    Måste påpeka att hela spektaklet med Malmbergsfrågan börjar vara läge att ta hit uppdrag granskning, det är alldeles för mycket lagbrott, mygel, mörkning och vilseledande propaganda allt för Malmbergsbornas nackdel.
    Utåt ser detta lysande ut som Gun mycket väl påpekade, men som hon inte visste hela sanningen om, och hur skulle hon kunna det?. Observera DETTA har minsann visats på TV men aldrig har det nämts något om vad som verkligen håller på att hända vårt samhälle.
    Anmäl >uppdrag granskning! (2009-03-25 09:16:22)

    Akta dig för att hurra Gun ! Ditt inlägg är helt riktigt jag saknar VIKTIGA parametrar, men det som ÄR glädjande är omvärldens blickar, därför att då kan de här profitörerna inte heller smussla under täcket, som de hittills har kunnat göra. GÅ man ur huse TILL detta projekt! Ställ frågorna ni vill ha svar på! Var med och tyck till hur NI VILL att det skall se ut & göras! Det är bara där ni kan påverka er egen situation. Ställ frågorna till Tommy Nyström hur det är tänkt att detta ekonomiskt skall backas upp, det är ni som är hans arbetsgivare! Det är han som skall leverera svaren på era frågor!
    Anmäl >Gun (2009-03-25 09:01:06)

    SvaraRadera
  3. Tyvärr, Gun! City Move handlar enbart om att utveckla Gällivare centrum. Om Malmbergets avveckling och miljöproblem sägs ingenting. Det enda man för fram är fantasibegreppet "gruvstadsparker", som ännu ingen har kunnat förklara vad det är eller hur det skulle gå till rent lagligt.
    Hela projektet är en lekstuga för designforskare. Därför kommer nästan ingen Malmbergare på mötena med forskarna.
    Anmäl >Lekstuga (2009-03-24 22:20:16)

    Hej Gun, Du har dessvärre ej fått all information i detta ärende. LKAB har inte nämt ett minsta knyst om att det skall varken kostas på eller flyttas något mer nu efter att elevhemsområdet är klart vilket det i praktiken redan är. Det har dragits igång ett projekt som mer liknar en fantasivärd och LKAB kommenterar ingenting om detta som varken de avlagt några pengar för eller har några som helst planer för åtminståne fram till 2030 för. Så varför göra något som detta överhuvudtaget?, det finns väl ekonomiska intressen även i detta!?. Men någon flytt blir det inte av. Ring själv till LKAB och fråga när Malmbergsflytten drar igång?. Ett stort djävla skämt är det och inget annat. ETT HÅN MOT BEFOLKNINGEN HÄR OCH INGET ANNAT !, KANSKE FÖR ATT MÖRKA DEN DYSTRA FRAMTIDEN OCH LUNGNA NER FOLKET?.
    Anmäl >Akta dig för att hurra Gun ! (2009-03-24 12:19:06)

    SvaraRadera
  4. Hela City-Move var ett enda spektakel!

    När hela cirkusen drog vidare och ljusen hade släckts infann sig det stora mörkret för dem som hade lämnats därhän att klara sig bäst de kunde.

    Obegripligt att man kan sitta på rumpan på en hög post och varit med om att föra en massa folk bakom ljuset, dessutom gett dem en massa falska förhoppningar.

    Greenwashing på hög nivå. Mina gratulationer till alla korrupta människor!

    SvaraRadera