onsdag 8 april 2009

Annika Östberg överförd till Sverige.

 den 8 april 2009, kl 09:10


Jag har mycket svårt att förstå detta våldsamma arbete och de kostnader, som detta fört med sig för svenska skattebetalare. Nu även specialchartrat plan från USA till Sverige och ett sällan skådat hov, ungefär som om det är fråga om något kungligt som kommit till stan.

Annika Östberg kommer att kosta svenska skattebetalare ytterligare avsevärda summor, eftersom hon nu bara byter fängelse mot fängelse. Men för hur länge? Jag gissar att detta varit hennes plötsliga längtan till Sverige, vi har lite andra regler, alltså kommer hon väl vara ute på två röda i vårt samhälle, som fortfarande då har allt ansvar över henne rent ekonomiskt.

Här finns en liten historik om Annika Östberg, även om den är delvis friserad i kanterna.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Annika_%C3%96stberg

Jag har mycket svårt att förstå på vilka grunder man prioriterar en tungt kriminellt belastad person framför alla dessa bortrövade svenska barn till andra länder. För dem har UD och Sverige aldrig någonsin lyft, eller lyfter ett finger för. Man behöver inte ens gå utanför landets gränser. Bara i Sverige finns det åtskilliga föräldrar och övriga anhöriga, som inte har en aning om hur deras barn, eller barnbarn har det.

Av någon anledning är vi i det här landet väldigt bra att "städa" hos andra länder, men sköter det egna "städarbetet" väldigt illa!

Det finns också svenska medborgare i andra länders fängelser, som sitter där med livet som insats, en del av dem helt utan att ha blivit formellt anklagade för något överhuvudtaget. http://www.freedawit.com/aboutDawit Dawit Isaak saknas fortfarande sedan 2001 från sin arbetsplats i Domkyrkan här i Göteborg. Genom Domkyrkans försorg är han inte totalt bortglömd, de har lyckats få media att hålla någon viss form av uppmärksamhet. Justitiedepartementet och UD däremot gör inget överhuvudtaget trots att det framkommit, att han blivit utsatt för tortyr och nu är i så dåligt skick, att man inte har en aning om hur det egentligen är ställt med honom.

Ibland tycks det sannerligen inte saknas resurser till att ordna saker och ting, medan annat bara på sin höjd bemöts med en axelryckning och i de flesta fall inte ens det, trots att det händer i det egna landet.

I boken "Sorgfågel" som den svenska journalisten Lena Katarina Swanberg skrivit, genom att intervjua Annika Östberg i fängelset i USA, har Annika Östberg skildrat sig själv, som en person som viljelöst följt de män hon haft förhållanden med. Det går faktiskt stick i stäv med hennes brott och vad som verkligen framkommit, när man håller sig till sanningen, utan att ägna sig åt skönmålning i efterhand. Hon har inte innehaft någon underordnad roll i de begångna brotten, som man nu försökt att omskriva i efterhand.

Det finns många barn som haft en problematisk uppväxt, men de har ändå inte blivit kriminella och på ett så förslaget sätt riktat dödligt våld mot andra människor. Ett dödligt våld som måste betraktas som ren avrättning, utan en enda tanke på vad det egna egot fört med sig för andra människor. Det är faktiskt det som Annika Östberg gjort sig skyldig till i USA. Jag har mycket svårt att glorifiera henne, den glorian den hänger betänkligt på sne´ i mina ögon.

Jag hade helst sett att de hade behållit henne i USA. Det har inte gått någon nöd på henne där eftersom vi faktiskt har betydligt mer angelägna ärenden att ta hand om. Det finns inte ens kognitiva vårdresurser till att ta hand om dem, som redan sitter i svenska anstalter, därför blir detta inte så lite förvånande på samtliga punkter!

6 kommentarer:

  1. Det finns 16 kommentarer.

    Roger. Du påstår att jag inte är sann. Vari ligger min lögn i det jag skrivit? Jodå, jag vet faktiskt en hel del och det tror jag också framkommit av det jag skrivit, som bara är en bråkdel av det relevanta som jag känner till. Jag har också motiverat varför jag tycker, som jag tycker och jag anser att det är på goda grunder.

    Fö har jag mina nya ullstrumpor på fötterna, som min kusin Yvonne i Luleå har stickat åt mig. VAD har du på fötterna? :-D
    Anmäl >Gun (2009-04-13 22:00:06)

    Gun, du är inte sann!! Det är varken din, min eller någon annans ensak om att hon får komma hem. Du vet ju inte ett skit om all bakgrund. Så sitt inte o snacka en massa dynga, när du inte har något på fötterna.
    Anmäl >Roger (2009-04-12 10:06:58)

    Ja det är lite av plump för reinfeldt "yes". En del tycker att svensk rättvisa är låg och dålig, snälla läs på lite, generelt så har vi bland dom hårdaste lagarna i hela Världen och slår lätt USA i många fall.
    Anmäl >Peter Ericsson (2009-04-11 18:21:29)

    SvaraRadera
  2. Bra Gun att du sätter strålkastaren på de märkliga skeenden som finansieras av skattebetalare. Det är skattepengar som sen ska fortsätta att finansiera hennes existens i frihet. Chansen att hon ska få ett jobb är väl ganska reducerad. Jag såg ett reportage om henne någonstans och hon är inte den oskyldiga och naiva ängeln som man framställt henne som, i viss media.
    Möjligtvis har hon med svenska mått mätt avtjänat sitt straff, men är hon tillräckligt rehabiliterad. Hon har väldigt hårda och kalla ögon.
    Anmäl >Elisa (2009-04-09 23:56:54)

    UEngstrom. Ja, det har jag OCKSÅ noterat. "Kliar du mig på ryggen så kliar jag dig på ryggen".
    Anmäl >Gun (2009-04-09 11:01:49)

    Är det förresten någon fler än min kollega som reflekterat över sambandet mellan IPRED-lagen och frisläppandet av Annika Ö...?
    Anmäl >UEngstrom (2009-04-09 07:03:20)

    Gun, du har helt rätt!! Det finns ingen som helst anledning att dalta med buset. Det är taskigt att sitta på livstid, men: "If you can´t do the time, Don´t do the crime!" Svensk rättvisa innebär att man jagar fortkörare med blåslampa och kontrollerar svenskars förehavanden till vansinne när det gäller andra i sammanhanget närmast att beteckna som skitsaker, medan man lägger ner historiskt mycket arbete och pengar för att få "hem" en i utlandet dömd dubbelmördare som för övrigt är uppvuxen i USA och sedan tidigare har en fängelsedom för dråp på sitt samvete. Även detta straff skyller hon ifrån sig med hänvisning till att "hon tog på sig detta för att rädda sin pojkvän"
    Har man alla läsk i backen då?
    Läs gärna Leif GW Länk
    Anmäl >UEngstrom (2009-04-09 07:00:46)

    Thomas W. Det är väl snarare AÖ som dragit på de stora kanonerna inte jag. Jag har bara relaterat till en VISS DEL av hennes brottsregister. USA har INTE ansett henne rehabiliterad och den bedömningen har gjorts tämligen nyligen. Jag kan väl spontant bara TYCKA, utan att vara påläst hennes papper närmare, eller pratat med henne själv, att en person som fortfarande efter 28 år saknar insikt om sina handlingar, ser det helt enkelt inte speciellt bra ut för. Det blir intressant att se hur tillvaron avlöper på Hinsan, där liksom på alla anstalter finns en viss hierarki.
    Anmäl >Gun (2009-04-08 20:17:34)

    SvaraRadera
  3. Hoppsan Gun, nu drog du fram det tunga artilleriet! Jag har ingen aning om vad hon har på sitt samvete, men tycker du inte att 28 år i fängelse borde täcka det mesta? Om hon är rehabiliterad eller ej måste ju sedan vara upp till kriminalvårdsmyndigheterna att bedöma.
    Anmäl >Thomas W (2009-04-08 17:35:27)

    Det var Fredrik Reinfeldt som förhandlade hem henne. Nu har vi en explosiv krutdurk som snart vandrar på våra gator. Annika Östberg kan ingenting förutom om den kriminella världen. Reinfeldt har importerat en potensiell mördare, prostituerad och heroinnarkoman som betalas med svenska skattemedel och inchartrat med privatplan från USA. Man tror knappt det är sant.
    Anmäl >Vi har nog med kriminella (2009-04-08 17:24:57)

    SvaraRadera
  4. Signaturerna: Kattis och Gun HAR HELT RÄTT!
    No further comments!
    /"Markittan paskahousu"
    Anmäl >Tommytecknare@hotmail.com (2009-04-08 15:58:39)

    Thomas W.
    1)1972 har hon knivmördat en person.
    2)1981 har HON planerat och faktiskt varit den som tagit initiativ till TVÅ mord! Hon har ingalunda varit passiv, eller något offer.
    3). DESSUTOM förringar hon fortfarande sina brott eller sin delaktighet, det betyder också att här har vi en vandrande krutdurk ute på våra gator inom kort. Brotten har skett i USA, som bekant har olika straffskalor i jmfr med Sverige.
    4) AÖ är ingen duvunge, hon har t.o.m. suttit i UNGDOMSFÄNGELSE och det har inte avskräckt henne.Tror du hon hamnat i ungdomsfängelse för att hon skolkade från skolan?
    5)hon har varit hallic, prostituerad, tungt narkotikaberoende, avancerad kriminell .... just name it.

    VARFÖR tror du att hon begärt sig över till Sverige med våra "lättsinniga" lagar i jämförelse med USA:s?
    Anmäl >Gun (2009-04-08 13:08:22)

    SvaraRadera
  5. Du skriver att hennes behandling kan jämställas med kungligheter och kommer att kosta skattebetalarna avsevärda summor. Det är i så fall korrekt eftersom de 'riktiga' kungligheterna faktiskt kostar skattebetalarna avsevärda summor. Hon är den nu levande svensk som har suttit längst tid i fängelse. 28 år är betydligt längre tid än svenska massmördare och liknande får avtjäna. Hennes brott kan närmast jämföras med medhjälp till mord, vilket på sin höjd förmodligen skulle ge något enstaka år i Sverige. Enligt min mening har hon nu sonat sitt brott med råge, och vill hon komma till sin mor i Sverige är det henne väl förunnat. Om hon sedan släpps fri skulle jag inte kalla det efter 'två röda'.
    Anmäl >Thomas W (2009-04-08 11:28:33)

    Sverige är nog det enda landet som gör sina grovt kriminella till ikoner.
    Anmäl >Medömkan och ikondyrkan (2009-04-08 11:17:35)

    Det här är verkligen inte några lätta frågor men gör du det inte onödigt svårt genom att väga "fallet" Annika mot i ditt exempel "fallen" Dawit, bortrövade svenska barn eller de som haft en problemfylld uppväxt utan att för den skull bli kriminella?
    En annan fråga den här bloggen väcker är om det inte görs något överhuvudtaget för 2 av dina exempel?
    Kan heller inte låta bli att fundera på när en människa har sonat sitt brott, vill vi villkorslöst tro på våra medmänniskor?

    Ställer mig också undrande till en del saker du slår fast, exempelvis att det inte gått någon nöd på henne, eller att hon haft någon underordnad roll vid de här brotten. Hur "vet" man det?

    Till slut - undrar vad Annika själv skulle tycka om att glorifieras?
    Anmäl >Stefan (2009-04-08 10:45:33)

    Här i Sverige blir man väldigt uppmärksammad som kriminell, ja se bara på Juha Valjakalla, Tomas Qick och han som sköt poliserna i Malexander(minns ej namnet).Annika Östberg kommer att få en massa uppmärksamhet och kosta oss skattebetalare en massa pengar.Det är inte synd om någon som medhjälper vid mord, resurserna borde sättas på barn som far illa i stället!
    Anmäl >Kattis (2009-04-08 10:02:30)

    SvaraRadera
  6. Hur blev det då med Annika Östberg. Ja, hon var snart utanför grindarna och har åtnjutit "stjärnstatus", tack vare medias försorg. Någon ånger för det hon har gjort har hon dock fortfarande inte uttalat.

    SvaraRadera