fredag 15 augusti 2008

VEM gillar sitt förnamn?

- den 14 augusti 2008, kl 16:18

(Varudeklarerat inlägg 150 ord, föregående inlägg 1 380 ord)

Jag sa igårkväll när jag satt och bokade alla hotellrum:

- Det finns en sak med Italien som jag inte ser fram emot. De kan INTE säga mitt förnamn, jag blir kräknödig vid blotta tanken.

Jag hade FEL. Totalt fel. Idag fick jag följande bekräftelse i min mailbox:
Dear Mr. Gun,

we are glad to confirm you that your credit card number has been registered as guarantee for the following reservation:

Små hjärnor små glädjeämnen! Jag skrattade så jag nästan tappade andan. Jag tror jag skall daska upp den här bekräftelsen på hotelldisken och fråga på bruten engelska med italiensk accent efter Mr Roberto, som var den som undertecknat bekräftelsen av bokningen och därefter presentera mig själv:


I´m MR GUN. With no GUN. Eller borde jag kanske presentera mig som OAK GUN? "Smäller" en sådan GUN ännu högre? Eller kan man då utgå ifrån att det är en kork-ad sådan?

1 kommentar:

  1. Debatten startad av Tommy
    Startad: 2008-08-14 21:41:45

    Det finns 5 kommentarer.

    Ja, Sardinien är sannerligen inte fel. Ha´en trevlig resa!
    Anmäl >Gun (2008-08-18 01:02:08)

    Hej Gun!
    Den här semestertrippen kommer att gå i stillhetens tecken, på Sardinien.
    Förra ggn vi var till Italien, så var det just Firenze och Toscana vi besökte. Staden Siena, stadens katedral och Piazza del Campo, något av "ett måste" om man nu besöker Toscana. Åkte även till staden Montelupo, där vi på stadens bibliotek i en trycksak, hittade frugans rötter i form av en avbildad gammal urna från sent 1600-tal. Något som blev lite av "grädden på moset" på den Italienresan. Önskar Dig en trevlig resa! =)
    /Tommy
    Anmäl >Tommy (2008-08-16 07:21:42)

    Roger det låter komplicerat.

    Tommy, du har ett namn som antagligen gör sig mer i den italienska munnen. Eller blir det kanske Tomaso? Mitt förnamn hör definitivt bara hemma bland nordiska valkyriornas hemtrakter. - Men då ser vi ut att vara i Italien samtidigt! Vartåt bär det hän för er/din del? Vi "hotellandar" i Milano, Portovenero (går Cinque Terre), Monterosso al Mare, Pisa, Firenze(=Florens), Bologna (ev. Parma och Ravenna, som dagsutflykt), Verona och avslutar i Bergamo. - Flyg naturligvis till Italien med Ryanair, där flygbiljetten kostar 260:-/person! De pengarna kan man lägga på så mycket annat trevligt, bl.a. det du nämner: det italienska inhemska köket & vinerna.
    Anmäl >Gun (2008-08-15 13:13:12)

    de är inte bara förnamnet som folk inte fattar....Händer ofta när man säger sitt efternamn....får f_n bokstavera varenda jäkla gång =))....vad jag heter är en annan fråga...hej o hå!!
    Anmäl >Roger (2008-08-14 22:06:39)

    Finns INGET med Italien som jag inte ser fram emot... =)
    Det italienska köket och vinerna, icke att förglömma. Amarone, Chianti, Brunello, you name it!
    /Tommy (som själv åker ner i början av september!;)
    Anmäl >Tommy (2008-08-14 21:41:45)

    SvaraRadera