lördag 9 augusti 2008

"Vått" - är det också blodtryckshöjande?


- den 9 augusti 2008, kl 10:21

förstora
Jag skall denna gång inte trötta er med några semesterminnen, eller berätta om det nya ljuvliga tillskottet i familjen. Han verkar i alla fall ta det mesta med ro i tillvaron och har uppenbarligen ärvt sin farfars åsikt om att "Gud skapade ingen brådska, det gjorde människorna, men därtill är jag icke skyldig." 

Jag läser dock om några andra som lär ha ett rejält minne från semester. Ja, de kanske inte minns så mycket själva, men den saken lär vara lätt avklarad. Det är nog många som lär vilja bistå med den saken. 

Saken är den att det var två engelska damer, som tog sig en rejäl rotblöta, när de efter en väl genomdrucken semester på Kos skulle återvända hem via flyg. Jag antar att de hört att man måste dricka mycket i värmen. Ett råd som kan visa sig bli något vanskligt. 

Kabinpersonalen tycktes i alla fall vara måttligt road av vad damernas vätskebalansförsörjning förde med sig. Droppen som fick bägaren att rinna över, var när den ena av damerna propsade på att få ta sig en nypa frisk luft och öppna flygplansdörren. En åsikt som inte delades av flygvärdinnorna, som av nyhetsnotisen av döma, hade en förlängd flygvärdinnekurs där någon form av gyttjebrottning tycktes vara ett av inslagen. 

Det får mig att tänka att det borde i rättvisans namn finnas en sådan dörr för de som så önskar få frisk luft. Kan man nu spola ut samtliga "utgifter" från flygplanets WC-stol, så borde det vara en smal sak, att kunna erbjuda den servicen för de som önskar frisk luft, vilket onekligen händer titt och tätt. De kanske rent av, på väg ner mot marken i rask takt, kommer att komma på bättre tankar. Nyttan med frisk luft kan trots allt i vissa lägen te sig lätt överreklamerat. Det hela slutade i vart fall vid att planet fick nödlanda i Frankfurt och där slängdes de två överförfriskade semestrande damerna av. 


Jag gissar att deras semesternota kommer att övertrassera posten för "oförutsedda utgifter på semestern" i deras kassaböcker.

På tal om vätska. En klasskamrat från Malmbergstiden har en uppvärmd utomhuspool i sitt boende, som ligger inte alls så långt härifrån. Det är ett evigt tjat om att man måste bada i poolen. Man blir t.o.m. hotad om att få ett tvångsbad med kläderna på, om man inte stiger ner i poolen frivilligt. 

Jag har lugnt och stilla förklarat inför det hotet att "det kan de testa om de vill ha en nära-livet-upplevelse". Det är det som lär bli konsekvensen efter ett ofrivilligt bad. Minimigränsen går nämligen för min del vid Hagabadets,"Ägget", där det är 29 grader, klorfritt! De andra bassängerna har temperaturer uppåt, dvs. 32 och 34 grader. Sådant som jag och min söndervärkta kropp föredrar. 

Vill jag tillbringa min tid med kallare vatten, är jag i så fall bestyckad med isborr, pimpelspö och full vintermundering! Jag har mao varit så medgörlig att jag lovat att ge mig ut på deras utomhuspool, när de inplanterat fisk och kan erbjuda vinterpimpling. Sprillans ny och oanvänd isborr ligger på min vind! 


Men jag är inte den enda grinollen i gänget, som avböjer bad i 22 gradigt vatten. Lasse T, som också är utlokaliserad, men sprungen ur Gällivares/Sarvisvaaras/Lunds träskmarker, lät meddela att "han låter den värma upp sig en sommar till", innan han provar på att stoppa ner sin läckra lekamen i vattnet. 

Bluddret om plurret får mig att tänka på, att min mamma har nog lärt många barn att simma på den tiden det begav sig, eftersom hon hade simskolan om somrarna i Gällivare/Malmberget och faktiskt även ute i Sammakko. Jag kan dra mig till minnes när hon hade simskola i Malmbergets utomhusbassäng. Det vattnet var spillvatten ifrån LKAB. Fiffigt att återanvända saker och ting. DET var varmt vatten det! Så varmt att hela bassängen var snorhal av gröna alger.

Den utomhusbassängen var belägen alldeles vid tågstationen i Malmberget. En annan lustbetonad historia, då man kunde åka tåg mellan Malmberget och Gällivare. Sedan när Gradins bussar gjorde sitt inträde och det vankades nymodigheter, dvs. färd via buss från Malmberget till Gällivare och vise versa, då var det detta som gällde och man körde in på annat spår. Urspårningens spår.

1 kommentar:

  1. blodtryckshöjande?

    Debatten startad av bybo
    Startad: 2008-08-09 16:51:18

    Det finns 2 kommentarer.

    Igen???

    Ja du, det var väl trevligt att jag lyckades glädja dig...ända till slutet! Jag läser dina synpunkter liksom jag nu hunnit läsa en hel del synpunkter om mitt varande. Jag hann bli i 30 årsåldern innan jag insåg, att det enda som händer med mig själv om jag hela tiden försöker, att anpassa mig efter ALLA:s tyckande och tänkande om vad jag skall vara, tycka, tänka och göra, är att jag utplånar mig själv. Det var precis det som höll på att hända mig. Av DEN dyrköpta läxan har jag sålunda lärt mig ett och annat. Som människan kan man INTE passa alla, tillfredsställa alla! Det kan inte någon, hur gärna en del tycks vilja inta den positionen. Personligen tycker jag att det är bra att vi människor är olika. Hur tråkigt vore det inte om alla var lika, tyckte lika, gjorde lika?
    Anmäl >Gun (2008-08-10 19:07:33)

    Hej igen Gun

    Nu var det trevligt att läsa dig... ända till slutet.
    Lagom mycket att ta in och lagom längd.
    Anmäl >bybo (2008-08-09 16:51:18)

    SvaraRadera