fredag 20 juni 2008

Midsommarafton anno 1978

- den 19 juni 2008, kl 23:44

förstora


Midsommarafton i Gällivare/Malmberget det får mig att tänka på filmen "I am legend." Där filmens huvudperson, Neville, under tre års tid har lärt sig att söka mat och andra livsnödvändigheter på dagtid, troget sända radiomeddelanden i ett desperat hopp om att finna andra överlevande. Ja, ni förstår digniteten av "action" i Gve/Mbgt, när jag tänker på hur öde en midsommarhelg brukade vara där. Undra om det är likadant fortfarande, tänker jag.


Mer än så här skriver jag inte. Jag har tagit bort allt annat jag skrivit och vi har nu hela familjen varit engagerad i de instruktioner som medföljde, testat precis allt. Lönlöst och trots att de besitter betydligt mer datakunskaper än jag gör, som är tämligen medioker, så fungerar inget ändå. Saken har inte precis blivit bättre. Det har säkert med brandväggar osv. att göra. Vi är helt enkelt inte i fas med varandra. - Läsa en blogg som ser ut som om en kissnödig liten vovve varit i farten och hoppat runt. Det fungerar inte för min del att bjuda på.

- Bilden som helt plötsligt lyckades komma med är från en helt annan midsommar än den jag ursprungligen skrev om. Den är från ett reportage i NSD från Tärendöholmen 1979, det är jag som står med den randiga koftan över axlarna. Ja, jag vet, men det var sådan "frilla" som man skulle ha då. Det är "Kente Petter" som står med ryggen emot kameran med kameraväskor på axeln, Christer står bredvid. "Kente Petter"är trunkbärare till min kusin Kurt som då jobbade på NSD och var den som tog bilden. Vilka de övriga är på bilden det vete gudarna. Det var Boppers som spelade den här midsommarafton på Tärendöholmen. Jag ler, när jag ser de andra bilderna i reportaget av helt hysteriska människor nedanför scen.

Men nu ger jag mig, det får bli mer ordning på den här bloggen, sedan jag fått tag i "teknikfarbror på NSD" och än så länge svingar han väl säkert sina lurviga ben runt midsommarstången. Det är honom väl unnat. Nu tänker jag trotsa vädergudarna och gå ut i midsommaren.


Jag önskar er alla en härlig midsommar!


Hoppas att ni i alla fall kan njuta av dans kring midsommarstången på hembygdsområdet! - Det var en sak som både jag och min då lilla dotter uppskattade, när det begav sig i slutet på 80-talet.

1 kommentar:

  1. OJOJ,vad roligt att se denna bild från Tärendöholmen!Där har man varit och haft kul!Jag har bloggat om detta och länkat till dig :)*Snöt* bilden med,hoppas det är okej.Hälsn från bloggen: Länk
    Anmäl >Bitte (2009-02-20 10:08:35)

    SvaraRadera